O nas
food compliance
ANNA CHMIEL
Radca prawnySpecjalizuje się w zakresie compliance w sektorze publicznym. Doradza w postępowaniach wyjaśniających dotyczących przestępstw gospodarczych. Wspiera programy edukacyjne związane z sygnalizowaniem nieprawidłowości w organizacjach (whistleblowing). Posiada wieloletnie doświadczenie w sprawach karno-gospodarczych.
Od ponad 18 lat związana ze służbami mundurowymi, jest Nadkomisarzem Policji. Jako Naczelnik Wydziału Prawnego Komendy Wojewódzkiej Policji w Poznaniu, kieruje pracą Wydziału i pełni rolę koordynatora dla radców prawnych zatrudnionych w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Poznaniu.
Zapewnia pomoc prawną dla Komendanta Wojewódzkiego, organizuje i prowadzi szkolenia dotyczące istotnych problemów prawnych w ramach funkcjonowania jednostek organizacyjnych Policji w Wielkopolsce. Inicjuje i prowadzi konsultacje prawne oraz negocjacje w sprawach związanych z funkcjonowaniem wielkopolskiej Policji, w tym przy zawieraniu umów i porozumień z podmiotami prawa publicznego i prywatnego. Zastępuje również Komendanta Wojewódzkiego – w tym działającego jako Skarb Państwa, przed sądami powszechnymi, wojewódzkimi sądami administracyjnymi, Sądem Najwyższym, Naczelnym Sądem Administracyjnym oraz przed naczelnymi lub centralnymi organami administracji państwowej, orzekającymi w sprawach należących do właściwości komórek organizacyjnych KWP.
Posiada wieloletnią praktykę w rozwiązywaniu sporów, tak na gruncie spraw cywilnych, administracyjnych, jak i karnych oraz duże doświadczenie w prowadzeniu pozasądowych postępowań mediacyjnych.
Anna ma doświadczenie jako wykładowca UAM w Poznaniu na kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne.
Poznaj także
Pro biznesowe podejście według
FOOD COMPLIANCE
Doskonale rozumiemy wyzwania, przed jakimi stoi przedsiębiorca.
Wiemy, że zrozumienie Twojego biznesu to podstawa do tego, żeby dać Ci konkretne wytyczne, które pomogą Ci w rozwoju firmy/ochronią Cię przed niepotrzebną stratą/wyeliminują niepotrzebne ryzyko/pozwolą Ci bez stresu przejść przez wszystkie urzędowe kontrole.
Konsekwencje naruszenia przepisów, zwłaszcza w prawie żywnościowym, potrafią być bardzo dotkliwe. Wysokie grzywny, ograniczenia w prowadzeniu biznesu, utrata reputacji to tylko niektóre z nich. Nasz biznes polega na tym, żeby Twój biznes przebiegał bez takich zakłóceń.