Baza wiedzy
food compliance
W zakładce Baza wiedzy prezentowane są artykuły zawierające rzeczowe i rzetelne przedstawienie konkretnych zagadnień prawnych z obszaru prawa ochrony konkurencji i konsumentów, prawa żywnościowego, Compliance lub dotyczących specyfiki pracy wewnętrznych działów prawnych (in-house).
Celem publikacji jest przedstawienie istotnych kwestii prawnych w sposób jak najbardziej przystępny dla czytelnika.
Wybierz kategorię
Winian stearylu (E483) zakazany jako dodatek do żywności.
2024-04-22
CZYTAJWymogi UE dotyczące etykietowania wina od 8 grudnia 2023 r.: Ściąga dla producentów wina
2024-01-24
CZYTAJNowe regulacje dotyczące wielkości opakowań produktów spożywczych „downsizing” na Węgrzech.
2024-01-15
CZYTAJWitamy Cię w Naszej Odmienionej Kancelaryjnej Przestrzeni!
2023-12-31
CZYTAJZakaz konkurencji B2B – najczęstsze błędy, które mogą powodować nieważność umowy
2023-11-22
CZYTAJNowe wymaganie znakowania kompozycji zapachowych i aromatycznych w kosmetykach
2023-11-22
CZYTAJCzy poszukujesz wsparcia w zakresie tej specjalizacji?
Skutecznie doradzaliśmy wielu Klientom - pomożemy również Tobie!
Skontaktuj się już teraz, aby uzyskać więcej informacji i umówić się z prawnikiem:
Pro biznesowe podejście według
FOOD COMPLIANCE
Doskonale rozumiemy wyzwania, przed jakimi stoi przedsiębiorca.
Wiemy, że zrozumienie Twojego biznesu to podstawa do tego, żeby dać Ci konkretne wytyczne, które pomogą Ci w rozwoju firmy/ochronią Cię przed niepotrzebną stratą/wyeliminują niepotrzebne ryzyko/pozwolą Ci bez stresu przejść przez wszystkie urzędowe kontrole.
Konsekwencje naruszenia przepisów, zwłaszcza w prawie żywnościowym, potrafią być bardzo dotkliwe. Wysokie grzywny, ograniczenia w prowadzeniu biznesu, utrata reputacji to tylko niektóre z nich. Nasz biznes polega na tym, żeby Twój biznes przebiegał bez takich zakłóceń.